Kilde: Nordjyllands Politi Tirsdag d. 23. jun. 2020 - kl. 06:00

Nordjyllands Politi: Nyt fra Nørager - mandag den 22. juni

Nørager er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark


De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Klik her for at læse mere på coronasmitte.dk

 

Nørresundby – 81-årig udsat for tricktyveri


Fredag den 19. juni om formiddagen anmeldte en 81-årig borger, at vedkommende var blevet udsat for tricktyveri i sit hjem i det centrale Nørresundby. En ukendt gerningsmand havde skaffet sig adgang til borgerens bolig ved at udgive sig for at være fra et vand- og varmeselskab, hvorfra man stjal 2.500 kr. i kontanter. 

Efter anmeldelsen blev en patrulje tilsendt stedet for at tage kontakt til den forurettede. Borgeren fortalte patruljen, at manden ville tjekke, om der var en fejl med vandet i lejligheden, hvorfor vedkommende lukkede ham ind. Manden bad forurettede om at finde kontanter frem, så han kunne veksle til en check for forurettede. Da han senere forlod lejligheden, var de 2.500 kr. stjålet.

 

Har du set noget mistænkeligt i området i forbindelse med sagen? Kontakt politiet på 114.

 

Beskyt dig mod tricktyveri i hjemmet – 4 gode råd

Især ældre risikerer at blive udsat for tricktyveri, men alle bør være opmærksomme, hvis en fremmed vil lukkes ind. Tricktyveri er, når en tyv stjæler ejendele fra dig ved hjælp af snyd og ved at aflede din opmærksomhed. Tricktyve kan snyde sig ind i dit hjem ved at udgive sig for at være fra hjemmeplejen eller et håndværkerfirma. Nogle beder måske om at få et glas vand eller låne toilettet. Derfor er det en god idé at have omtanke i hverdagen for at værne mod tricktyveri med følgende råd:

  1. Taske, pung og mobiltelefon bør ikke ligge frit fremme.
  2. Lad være med at have for mange kontanter hjemme.
  3. Betal dine regninger gennem Pengeinstitutternes Betalingsservice (PBS) eller på netbank.
  4. Gem smykker og andre værdier væk, når du ikke bruger dem.

Klik her for at læse mere om tricktyveri på DKR.dk

Nørager – personbil i solouheld


Et solouheld fandt sted i krydset mellem Skårupvej og Ladelund i nærheden af Nørager søndag den 21. juni om morgenen. Føreren af en personbil, en 35-årig mand, førte personbil imod krydset, da han mistede herredømmet over sin bil, hvorfor bilen gled og kørte i grøften på den nordlige side af Roldvej, hvor den blev stoppet af et træ. En beredskabspatrulje blev tilsendt stedet, hvor de heldigvis kunne konstatere, at manden var tilsyneladende kun havde mindre knubs og skræmmer. Patruljen kørte alligevel manden til sygehuset for en sikkerheds skyld. Bilen modtog mindre materielle skader i forbindelse med uheldet. På sygehuset blev det ligeledes observeret, at manden kun havde mindre knubs og skræmmer.

Uopmærksomhed i trafikken fører til færdselsuheld

Uopmærksomhed i trafikken er farligt. Men uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • du taler i telefon eller læser/skriver SMS.
  • du indstiller GPS eller radio.
  • du samler ting op fra gulv eller handskerum.
  • du har tankerne et helt andet sted eller er stresset.

Undgå at blive uopmærksom. Hold øje med vejen, og kør bil, når du kører bil.

Læs mere om risici ved uopmærksomhed i trafikken her: sikkertrafik.dk/.../kør-bil-når-du-kører-bil

Svenstrup J – høj musik til gene fra studenterfest


Lørdag den 20. juni kl. 23:22 fik Nordjyllands Politi flere anmeldelser om højlydt musik fra et hus på Badmintonvej i Svenstrup J. Beboerne blev forsøgt telefonisk kontaktet, men dette lykkedes ikke. Derfor blev en patrulje tilsendt stedet, hvor de traf festens personer. Der var tale om en studenterfest, der tilsyneladende var forholdsvis rolig. Patruljen instruerede dog alligevel vedkommende i at skrue lidt ned for musikken, hvilket de gjorde. Der faldt derefter ro på i området.

Fest med omtanke – skru ned, når det bliver sent

Det er helt forståeligt, at du fester derhjemme – især fordi du ikke kan tage i byen eller til festival i år. Men husk at vise hensyn – dine naboer er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

Sæby – indbrud i bolig


En bolig på Bryggersvej i Sæby blev udsat for indbrud mellem lørdag den 20. juni kl. 18:00 og søndag den 21. juni kl. 10:00. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at bryde en terrassedør op, formentlig med et koben. Blandt de stjålne genstande var 120 euro, men der er på nuværende tidspunkt endnu ikke fuldt overblik over de stjålne genstande. Tyven forlod gerningsstedet ad terrassedøren.

Har du set mistænkelig færden på Bryggersvej i Sæby? Kontakt politiet på 114.

 

Indbrudstyvene slår til, når du er på sommerferie
– hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper. 
 
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

Søttrup – indbrud i sommerhus


Et fladskærms-tv, et tastatur og 10 styk cola dåser – dét blev stjålet ved indbrud i et sommerhus på Blåbærvej i Søttrup. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at bryde et vindue til et køkken op, formodentlig med et koben. Der var tegn på færden i hele sommerhuset. Tyven forlod gerningsstedet ad hoveddøren. Indbruddet fandt sted mellem tirsdag den 16. juni kl. 12:00 og fredag den 19. juni kl. 15:30.

Har du set mistænkelig færden Blåbærvej i Søttrup? Kontakt politiet på 114.

 

Aggersund – spiritusbilist anholdt


En 23-årig mand blev sigtet og anholdt for spirituskørsel lørdag den 20. juni om aftenen. Manden førte personbil ad Brogade i Aggersund, da han blev standset af politiet til et rutinetjek. Grundet mistanke til påvirket kørsel blev manden instrueret i at deltage i en alkometertest, som gav udslag for, at mandens promille var over de tilladte 0,5.


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Christoffer Hübertz ch@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk