Sydlandske turister efterspørger: Køligere klima, bæredygtighed og oplevelser for familien

Foto: Rebild Kommune.
dato

Rebild har i år oplevet en markant stigning i international turisme, med en vækst på 72,5% ifølge Danmarks Statistik og VisitDenmark.

Dette skyldes blandt andet områdets fokus på bæredygtighed, ren natur og udendørsoplevelser for hele familien. Turisterne kommer primært fra lande syd for Danmark, herunder Tyskland, Holland, Italien, Frankrig og Spanien.

Vivi Schnefeld, forpagter af Danhostel Rebild, fortæller, at mange af de besøgende er ude efter outdoor-oplevelser i Rebilds smukke natur. De certificerede vandreruter i Rebild Bakker og Hærvejen er særligt populære.

Jan Krage fra RebildPorten bemærker en stigende efterspørgsel på hostels og herberger til de cyklende og vandrende på Hærvejen. Han ser det som en klar tendens, at flere sydeuropæiske rejsende finder vej til Rebild.

Hærvejen er en ikonisk cykel- og vandreoplevelse, der tiltrækker mennesker fra nær og fjern. Ruten går gennem de jyske landskaber fra Vesterhavets kyster over istidslandskabets høje sletter, gennem det flade landbrugsland til heder, enge og kuperede bakkedrag. Den skaber sammenhæng fra nord til syd og er på én gang en historie og en rejse.


https://www.mynewsdesk.com/dk/rebild/pressreleases/sydlandske-turister-efterspoerger-koeligere-klima-baeredygtighed-og-oplevelser-for-familien-3270572
Kilde: Rebild Kommune