”Det giver mere energi og overskud at være frivillig”

Ayoe Hejlskov Poulsen fra Mejlby/Haverslev KFUM er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, der uddeles af AutoPartner og DanskHåndbold (Foto: DanskHåndbold)
dato

Ayoe Hejlskov Poulsen fra Mejlby/Haverslev KFUM er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, der uddeles af AutoPartner og DanskHåndbold.

Af Sarah Munk Jørgensen

- Jeg tror, at flere kan nikke genkendende til at have haft en hård eller træls dag på arbejdet eller i skolen. Men så snart jeg sætter fødderne i håndboldhallen, ser børnenes store smil og oplever den støtte, som det frivillige fællesskab giver, kan jeg ikke undgå at blive glad.

Det er blot nogle af de ord, som Ayoe Hejlskov Poulsen sætter på det at være en del af et frivilligt fællesskab.

For selvom hun i denne sæson har haft travlt med at rekruttere flere børn og unge til foreningen, er det ikke det de ekstra timer og kræfter, som er lagt i det, der fylder snakken med hende:

- Det vigtige for mig er, at børnene har mulighed for i deres nærmeste klub at spille håndbold – og ikke at skulle køres rundt. På den måde møder de også vennerne fra skolen, når de er i hallen og kan dele glæden fra deres fritid og sport.

Over 50 nye børn og unge i foreningen
Mejlby/Haverslev KFUM er i denne sæson vokset fra tre til fem hold, og over 50 nye børn og unge har meldt sig ind i foreningen. En aktiv indsats, der har båret frugt: 

- Vi har prikket en masse forældre på skulderen, hvis de alligevel var i hallen for at se storesøster spille. Så skulle lillebror måske også begynde? Vi har også rekrutteret gennem skolen, hvor vi blandt andet har slået en video op på Aula, fortæller Ayoe Hejlskov Poulsen.

Derudover har foreningen også benyttet sig af både et DGI-forløb og DanskHåndbolds Håndboldkaravane, der begge binder håndboldklubben og den lokale skole sammen. Forløbene har været målrettet 1. – 4. klasse.

- Det er bare fedt at følge sine børn og andres i foreningslivet. Den måde de vokser og udvikler sig på. Både som håndboldspiller og som menneske, siger Ayoe Hejlskov Poulsen og fortsætter:

- Og så vil jeg gerne give det videre til mine børn, som min far gav mig. Det her er min barndomsklub, hvor min far var træner for mig, da jeg var lille. Jeg er vokset op med foreningslivet, vokset op med klubben – og det mener jeg er vigtigt at give videre.

Udover at rekruttere flere børn og unge til foreningen, har Ayoe Hejlskov Poulsen også gjort en stor indsats for at skabe et endnu større sammenhold i klubben. Blandt andet ved at arrangere ture til ligakampe, håndboldaftener i hallen – og have fokus på sjove, varierede træninger.

Prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023 bliver uddelt i foråret 2024.

Det er femte gang, at AutoPartner og DanskHåndbold uddeler prisen, som er et udtryk for taknemmelighed samt en stor tak til alle frivillige i Håndbolddanmark. De er uundværlige og gør det hver dag muligt for børn, unge og voksne at spille håndbold over hele landet. Samtidig hylder prisen én frivillig, der gør en særlig forskel.

Kilde: Dansk Håndbold
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.